Úticélok

Alaszka

01

jan
2015

Felfedező hajóút Alaszka érintetlen tájain!

Posted By : Szerkesztő/ 1534 0

Miért éppen Alaszka? Mert nincs még egy ehhez fogható terület a világon!

Egy hely, ahol az állatok száma felülmúlja az emberekét, ahol az éjfél is lehet napfényes és ahol a természet uralkodik. Csendes fjordok, magasba szökő hegyek és maga az érintetlen vadvilág, ahol az ősi bennszülött hagyományok még ma is jelen vannak. Különleges és lélegzetelállítóan látványos természeti csodák csak egy karnyújtásnyira. Dőljön hátra és élvezze a sziklás partokon halászó medvék vagy a fenséges “koronájú” jávorszarvasok látványát a fedélzetről vagy vegyen részt a szakképzett túravezetők által kísért part menti kirándulások egyikén! Jól kiépített kerékpárutak, vasútvonal, lazachorgászati és síelési lehetőségek teszik feledhetetlenné az odalátogatók pillanatait. Helyek, amiket nem érdemes kihagyni:

Az első alaszkai betelepülők városa Seward. Az itt található Kenai Fjords Nemzeti Park, Alaszka egyik legrégebbi látványossága. Az Alaska Sealife Centerben természetes környezetükben ismerheti meg a delfinek, fókák, tengeri vidrák és egyéb élőlények mindennapjait. A félszigeten számos tó található, és a lazacokról is híres Kenai-folyó. A keleti és déli partoldalon több gleccser is található, továbbá két nevezetes jégmező: a Sargent Icefield és a Harding Icefield.

A Hubbard-gleccser, ami közel 10 km széles és ezzel Alaszka leghosszabb összefüggő jégtakarója. Már színével is meglepést okoz a látogatóknak, mert a képzelettel ellentétben nem fehér, hanem hihetetlenül kék. Hiszen a Hubbard-gleccser egy egymásra rétegeződött hó csapadékból álló kék jéggé fagyott folyó. Igen, folyó, mert mozog! Nem a gleccserek megszokott sebességével mozog, hanem sokkal gyorsabban, óránként 160 centimétert halad előre. A gleccsert hajózás közben tekinthetjük meg a fedélzetről, szinte biztosak lehetünk, hogy szemtanúi leszünk egy kisebb-vagy nagyobb leválásnak, amelyet hatalmas robaj követ, érdemes a szemét és a fülét is nyitva tartania
Ha már arra jár, miért ne látogatna el Skagway városába is? A város bejárható a festői vidékeken áthaladó, régies hangulatú panorámavasúttal, amely a Tidewatertől egészen a White Pass hágó tetejéig halad.

Vancouver, a híres kikötőváros Kanada harmadik legnagyobb városa több szempontból is különleges hely. Amellett, hogy a fontos gazdasági, politikai és kulturális központként működő város Észak-Amerika 4. legsűrűbben lakott területe, Vancouver évek óta előkelő helyen végez a világ legélhetőbb, „legzöldebb” városainak listáján. A luxus óceánjáró hajók többsége innen indul útnak.

Administrator

Leave your comment

Please enter comment.
Please enter your name.
Please enter your email address.
Please enter a valid email address.